“Tretja Michelinova zvezdica je priznanje naši ustvarjalnosti, inovativnosti in predanosti kulinaričnemu ustvarjanju. Potrjuje, da smo izbrali pravo pot.”
Le tri leta zatem, ko je prestižni rdeči vodnik prišel v Slovenijo in Hiši Franko podelil dve zvezdici, jih je letos uvrstil med sam creme de la creme svetovne gastronomije, njihovo kuharico Ano Roš pa uvrstil v skupino peščice kuharic na svetu, ki jim je uspelo restavracijo pripeljati do 3. Michelinove zvezdice.
“Tretja Michelinova zvezdica nas še bolj zavezuje k ustvarjanju izjemnih kulinaričnih trenutkov in dvigu standardov kakovosti. Obljubljamo, da vas bomo še naprej presenečali, a hkrati ostali zvesti naši filozofiji in ljubezni do doline Soče, od koder prihajamo. Hvala, ker ste del naše zgodbe. Ana Roš in ekipa Hiše Franko”
Izjava Ane Roš ob novici, ko je Hiša Franko prejela tretjo Michelinovo zvezdico:
»To so sanje vseh članov družine Hisa Franko, ki so se pravkar uresničile. Mlada ekipa, ki trdo dela dan za dnem, leto za letom. Toda na koncu dneva nam je najbolj pomembno, da so gostje Hiše Franko zadovoljni. Nismo za vogalom in hvaležni smo za vsako dušo, ki si vzame čas, da se zapelje skozi divji svet doline Soče in uživa v naših čudovitih stvaritvah. Tudi pozimi, ko so prižgani vsi kamini, je restavracija naravnost čarobna. Smo lahko še boljši? Vedno. In to dokazujemo vsako leto. Malo rock@roll, malo funky, a zelo elegantna zgodba, naša zgodba na slovenskem skrajnem zahodu.«
Ana Roš je prejela številne prestižne nagrade, ki pričajo o vrhunski kakovosti njenih kulinaričnih stvaritev. Leta 2017 je zasluženo prejela naziv »Najboljša kuharska mojstrica« na seznamu The Worlds 50 Best Restaurants, kar jo je povzdignilo med najbolj cenjene chefe na svetu. Letos je Hiša Franko zasijala na visokem 32. mestu po izboru »The World’s 50 Best Awards, potrjujoč svoj izjemen vpliv in izjemnost v svetu gastronomije. Inovativna in domiselna kulinarična ustvarjalnost chefinje Ane Roš pa je bila nagrajena tudi s prestižno nagrado Sferic, ki jo priznava kot pravo pionirko v svetu kulinarike. Hiša Franko je edina restavracija v Sloveniji, ki se ponaša s tremi Michelinovimi zvezdicami.
Hiša Franko je le delček poti, v svetu gastronomije Ane Roš. Skupaj s svojo ekipo ustvarja vrsto zanimivihprojektov. V Ljubljani se lahko gostje prepustijo pekarskim užitkom v Pekarni Ana. V pločevinke »Ana by Ana Roš z Anjo Skrbinek« pa smo pospravili izjemno znanje, občutek za naravne procese fermentacije in nenavadne, presenetljive kombinacije okusov, plod trdega dela, učenja in raziskovanja Anje Skrbinec, mojstrice pijače ekipe Ane Roš.
Kmalu pa bodo lahko gostje v restavraciji JAZ, v centru Ljubljane okušali skrbo izdelane jedi po načelu »young dining and reincarnation of the beverages«.